الثلاثاء، 8 نوفمبر 2011

فول بالخــل .. بلاش تحكم عليه غير ما اتجربه



انا مصري بأكل الفول .. لذلك يعتبر طبق الفول فى مصر من أهم الاطباق على الإطلاق فى الأفطار او العشاء , لذلك أبدع المصريون فى إعداد  الطبق بأكثر من طريقه , وشاء القدر ان يكون ليا طريقه خاصه بيا , وليها حكايه واحب انكم تعرفوها , الجيش الجميل بتاعنا بيقدم لينا طبق فول فى الفطار والعشا لكن هو طبق مختلف شويه انه مش عليه غير الملح بس , ودا بيخلى كتير من العساكر فى الجيش مش بتاكل الفول او بتحاول إعداده على طريقتها ودا طبعا عدد بسيط جداا الى بيقدر يجيب الفول منهم علشان يعده على طريقه , وفى يوم وبعلاقتنا قدرنا نحصل على فول  ولكن طعمه لفت انتباهى .. ولما سالت عرفت ان اتحط عليه خل,وطبعا اغلبنا لما بيسمع كلمه خل بيقول هو فى فول بيحط عليه خل , انا بقولكم دا بيكون رائع , والخل دا من وقتها كان معلق معايا , واول ما نزلت أجازة قررت اجرب عمل الفول بالخل ,
جهزت الفول عادى بعد ما ظبطت الملح واليمون والزيت ( الزيت هو الحياة بالنسبه للفول ) اهتموا بالزيت كتروا منه .. والبهرات الاخرى ووضعت الخل ( الخل هنا مش بيكون ليه اى رائحه نفاذه ) ولكن بيكون جميل جداا ولو كترت منه عادى , مع تقطيع طماطم حسب ما تحبى وكذلك فلفل حار او غير حار حسب ام تحبى ايضا , وفى الاخر خيار , طريقه عجبتنى وبدات استمر فى عملها , وحبيت اعرفها لحضراتكم
بالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق